Bolonez Soslu Makarna İçin Malzemeler
Bolonez Sosu İçin Malzemeler
Bolonez Soslu Makarna Nasıl Yapılır? Bolonez soslu makarna yapımına başlamadan önce bolonez sosunu hazırlamanız gerekmektedir. İlk olarak, bir tencereye 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyun ve yağın ısınmasını bekleyin. Yağ ısındıktan sonra, 1 adet orta boy soğanı ince ince doğrayarak tencereye ilave edin ve orta ateşte kavurmaya başlayın. Soğan kavrulurken, 4 adet yeşil biberi de ince ince doğrayın ve tencereye ekleyin. Yaklaşık 5 dakika kadar orta ateşte kavurmaya devam edin. Soğan ve biberler pembeleştikten sonra, 300 gram kıymayı ekleyin ve tüm malzemeler iyice kavrulana kadar, yaklaşık 15 dakika boyunca pişirin. Kıyma tamamen piştikten sonra, 1 yemek kaşığı biber salçası ve 1 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Ardından, 3 adet orta boy domatesi rendeleyin veya küçük küpler halinde doğrayarak tencereye ilave edin. Bu karışımı da yaklaşık 15 dakika kadar kavurmaya devam edin. Son olarak, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz ve 2 diş ince doğranmış sarımsağı ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırarak, 5 dakika daha pişirin ve ocağın altını kapatın. Başka bir tencereye 8 su bardağı su, 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Su kaynadıktan sonra, 1 paket spaghetti makarnayı ekleyin ve yaklaşık 15 dakika haşlayın. Makarna haşlandıktan sonra bir süzgeç yardımıyla süzün ve üzerine soğuk su dökün. Makarnayı servis tabaklarına koyun ve üzerine hazırladığınız bolonez sosunu ekleyin. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirerek sıcak servis edin. Afiyet olsun. |