Evde Makarna Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Evde Makarna Nasıl Yapılır, genellikle çocuklarına içinde ne olduğunu bilen sağlıklı yemekler yedirmek isteyen annelerin çok sık sorduğu bir sorudur. Makarna özellikle çocukların ve öğrencilerin çok severek yediği bir yemektir. Dışarıdan alınan makarnaların hangi şartlar altında üretildiğini bilmediğimiz için zaman zaman çocuklarımıza yedirmekten çekiniriz. Evimizde kendi bildiğimiz ürünler ile kendi ellerimizle hazırlayacağımız makarnalar ile hem ailemize hem de kendimize lezzetli ve güvenilir yemekler hazırlamamız mümkündür.


Evde makarna yapmak sanıldığı kadar zor değildir. Yıllar boyu aslında annelerimiz anneannelerimiz erişte yaparak aslında evde makarnaya benzer bir yiyecek hazırlarlar. Yapılış amacı neredeyse aynı olan makarna ve erişte arasında sadece birkaç malzeme ve şekil farkı vardır. Son yıllarda mutfak eşyaları satan birçok firmada makarna yapma makineleri bulunmaktadır. Fiyatı gayet uygun olan bu makinelerden edinerek çeşitli şekillerde kolaylıkla ev makarnası hazırlamanız mümkün olur. Size sadece hamurunu yoğurmak kalır. Ev makarnasının hamuru da gayet kolay ve çabuk yapılabilen bir hamurdur. Evde makarna yapmak için eğer makarna kesme makineniz yoksa bıçak veya değişik mutfak aletleri ile de makarnaya şekil verebilirsiniz. Önemli olan kendi yaptığınız taze ve bilinen malzemeler ile hazırlanan makarnayı güvenle sevdiklerinize sunabilmektir. Makarnayı hazırladıktan sonra ister hemen pişirebilir isterseniz fırında bir süre bekletip kurutarak daha sonra kullanmak üzere soğutucunuzda saklayabilirsiniz. Böylece her seferinde güvenle hazırlanmış ev makarnası yemenin ve çocuklarınıza yedirmenin rahatlığını yaşayacaksınız.

Evde Makarna Tarifi Malzemeleri
  • 1 adet yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 su bardağı ılık su
Nasıl Yapılır?

Derin bir kap içine un elenir ve ortasına bir çukur oluşturulur. Tuz, yumurta ve su bu çukura eklenir ve ortadan kenarlara doğru yavaş yavaş un eklenerek yoğrulur. Hamur sert olacaktır yoğururken korkmayın. Gayet sert ve sarı renge yakın bir hamur elde edeceksiniz. Bütün un karışıncaya ve hamur tamamen pürüzsüz bir hal alıncaya kadar yoğrulduktan sonra hamur streç filme sarılarak en az iki saat buzdolabında dinlendirilir. Dinlenen hamur varsa makarna makinesi ile yoksa merdane ile birkaç milim kalınlığında açılır ve istenilen şekillerde kesilir. Hamuru açmadan değişik şekillerde verebilirsiniz. Bu hamur ile hangi şekillerde ve hangi soslarla makarna yapacağınız tamamen hayal gücünüze kalmıştır. Güvenle yapabileceğiniz ve sevdiklerinize yedire bileceğiniz lezzetli makarnalar sizi bekliyor.

Afiyet Olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yumurtalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarnanın Faydaları Nelerdir?

Makarnanın Faydaları Nelerdir?

Fesleğenli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğenli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kilo Yapar mı?

Makarna Kilo Yapar mı?

Güncel

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Spagetti Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?