Fettucini Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Fettucini Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fettucini makarna, erişteye benzeyen bu makarna türü alfredo sosla tüketildiğinde, gerçekten mükemmel bir lezzete sahip oluyor. Hazırlanan sos alfredo, süt kreması, yağ ve parmesan peyniriyle harmanlanmaktadır. Makarnaları her zaman yaptığınız gibi bol suyun içinde haşlamalısınız. Çünkü pişince hacimleri artacağından, bol suyun içinde daha iyi pişecektir. Bir de makarnanız piştikten sonra soğuk suyun altına tutmayın. Bu şekilde sosu içine daha iyi çekecektir. Çünkü soğuk suya tuttuğunuz makarnanın pişmesini durduracak, gözeneklerini kapatacaksınız. Bunu bir şok etkisi gibi düşünün. Gözenekler açık olduğunda, makarna hazırladığınız her türlü sosla birlikte mükemmel uyum sağlayacaktır. Şimdi birlikte fettucini makarna yapımına başlayabiliriz.

Fettucini makarna için gerekli malzemeler (Alfredo soslu)
  • 1 paket fettucini makarna (500 gram)
  • 2,5 su bardağı süt kreması
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 200 gram tavuk göğsü
  • 100 gram mantar (Tercihen dilimli konserve mantar)
  • Bir tutam fesleğen (Taze ya da kuru)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 diş sarımsak
  • 100 gram rende parmesan peyniri
  • Yeteri kadar karabiber ve tuz
Fettucini makarna nasıl yapılır?

Makarnaları haşlayacağınız tencerenin içine bol miktarda su koyarak ocağın üzerine alın. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağ ilave edin. Tenceredeki su kaynadıktan sonra tuzu ilave ederek karıştırın. Tuz eriyince fettucini makarnayı suyun içine atın. Makarnalar yaklaşık olarak 14-15 dakikada pişecektir. Bu arada haşlamış olduğunuz tavuk göğsünü küp şeklinde doğrayın. Mantarlarınız dilimli değilse, bunları da dilimleyin. Sarımsakları iyice ezin. Bir tavanın içinde tereyağını eriterek, içine tavuk göğsünü atın. Bunlar sotelenirken doğradığınız mantarları ilave edin. İçine ezilmiş sarımsağı da atarak 1-2 dakika soteleyin. Daha sonra içine süt kremasını dökün. Krema köpürünce içine rende parmesan peynirinin yarısını, karabiberi, fesleğeni ve tuzu ilave edin. Fesleğeni ister kuru ister taze kullanabilirsiniz. Bu arada fettucini makarna haşlanmıştır. Bunu süzerek, sosla birlikte karıştırın. Makarnayı soğuk suya tutmanızı tavsiye etmeyiz. Çünkü gözenekleri sıcakken açık olduğundan sosla birlikte daha iyi özdeşleşecek ve daha lezzetli olacaktır. Makarna sosu iyice emince, servis tabaklarına aldığınız makarnanın üzerine kalan rende parmesan peynirini serpiştirin. Artık fettucini makarnayı konuklarınıza ikram edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sahurda Makarna Yenir mi?

Sahurda Makarna Yenir mi?

Hazır Makarna Nasıl Yapılır?

Hazır Makarna Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası Oktay Usta Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Spagetti Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Spagetti Makarna Tarifi ve Malzemeleri