Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Glutensiz makarna, gluten alerjisi olan kişiler için üretilmiş ürünlerden biridir. Glutensiz olarak üretilen gıdalar çölyak hastalığı bulunan kişilerin beslenmesi için hazırlanmış ve gluten içeriği 20 mg/kg ile sınırlandırılan gıdalardır. Gluten tahıl, arpa, buğday, çavdar ve yulaf içinde bulunan bir proteindir. Gluten hamurlar içerisinde elastik bir yapıya sahiptir ve hamura dayanaklılık veren bir proteindir. Gluten içeren tahıllardan yapılmış olan unlu gıdalar sofralarda yüzyıllardır tüketilmektedir. Glutensiz gıdalar, çölyak hastalığının şimdilik tek tedavi yöntemi olarak görülmektedir. Bu gıdalar içerisinde yer alan glutensiz makarna sade olarak, soslu olarak ya da garnitür şeklinde başka ana yemeklerin yanında tüketilebilmektedir. Glutensiz makarna ile yapabileceğiniz lezzetli tariflerden birisi aşağıdaki gibidir. Ancak tarifi yaparken doğrama ya da rendeleme yapacağınız ekipmanların gluten içeren gıdalara temas etmemiş olmasına dikkat edin.

Glutensiz makarna malzemeleri
  • 400 gr glutensiz fırın makarna
  • 100 gr beyaz peynir
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
Beşamel sos için
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2,5 yemek kaşığı glutensiz un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • 200 gr rende kaşar peyniri.
Glutensiz Makarna Nasıl Yapılır?

Makarnaları kaynamakta olan suya atıyoruz. İlk etapta biraz karıştırırsanız makarnalar birbirine yapışmayacaktır. Yağ ya da tuz atmanıza gerek kalmaz. Glutensiz makarna normal makarnadan biraz daha sert olmaktadır. Ona göre haşlarken dikkat edersiniz. Glutensiz makarna haşlanırken bizde beşamel sosu yapalım. Öncelikle iki kaşık yağ ile unu kavuruyoruz. Unun kokusu çıktığı zaman sütün tamamını ilave ediyoruz ve hızlı hızlı çırpıyoruz. Yoksa topaklanma olabilir. Hafiften kaynadığı zaman ocaktan alıyoruz. Haşlanan makarnayı süzdürüp soğutmadan sosun içine atıyoruz ve harmanlıyoruz. Soslanan makarnadan fırın tepsisine bir miktar alıyoruz ve içerisine beyaz peynir ufalıyoruz. İsterseniz bir miktar doğranmış maydanoz da serpebilirsiniz. Kalan makarnayı da üzerine ilave ettikten sonra en üste rende kaşar peynirini ilave ediyoruz. Bu işlemi de yaptıktan sonra önceden ısıttığımız 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tarifimiz bu kadar. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Köri Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Pişirme Nasıl Yapılır?

Makarna Pişirme Nasıl Yapılır?

Boncuk Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Boncuk Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Penne Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

İtalyan Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

Tonbalıklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tonbalıklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Yapılır?

Makarna Nasıl Yapılır?

1 Tabak Makarna Kaç Kalori?

1 Tabak Makarna Kaç Kalori?

Çubuk Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Çubuk Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Rüyada Pişmiş Makarna Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı

Rüyada Pişmiş Makarna Görmek Rüya Yorumu ve Anlamı