Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Napoliten makarna, güzel ve pratik bir İtalyan yemeğidir. Bizim domates soslu makarnamızla aynı özellikleri taşıyan bir makarna yemeğidir. Bu isim İtalya'nın Napoli şehrinden doğru gelmiştir. Yani Napoli'ye ait gibi bir anlama gelir ya da Napoli usulü diyebiliriz. Özellikle sade soslu makarna yemek isteyenler tercih edebilir. Genellikle spagetti makarna kullanılarak yapılsa da siz penne, fettucini ya da başka bir makarna kullanabilirsiniz. Yemeğin adı sosundan gelmektedir aslında makarnasından değil. Bu sosu tavuk sote, pizza ya da et yemeklerinde kullanabilirsiniz. Bir dilim bonfilenin ya da antrikotun üzerine döküp yiyebilirsiniz. Çok karmaşık bir tarif değil malzemelerde çok pratik bulunacak şekilde. Şimdi napoliten makarnamızı yapalım. Acıkmaya başlamış olabiliriz.

Napolitan makarna için malzemeler
  • 1 paket spagetti makarna
  • 3 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 5-6 yaprak taze fesleğen
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 50 gr permasan peyniri
  • 2 yemek kaşığı ay çiçek yağı
  • Tuz,
Napolitan Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle sosumuzu yapalım. Çünkü makarna çabuk haşlanan bir malzemedir. Siz ısıtıcıda sıcak suyu hazır tutun yeter. Şimdi soğanı ince ince doğrayalım. Sarımsağı da doğrayalım. Pişirme yapacağımız tencereye yağ koyalım. Bu malzemeleri sote etmekle başlayalım. Onlar pişerken bizde domateslerin kabuklarını soyup ince ince doğruyoruz. Fesleğen yapraklarını da doğrayalım ve tencereye atalım. Birazda fesleğenlerle pişen soğanını içine domateslerimizi atıyoruz. Salçayı da katıp karıştırmaya devam ediyoruz. Bu aşamada biraz sıcak su ilave edelim. 1 çay bardağı kafidir. Şimdi sos biraz kaynamaya başlayacak. Tuzu da attıktan sonra karıştırıcı yardımı ile iyice püremsi hale getiriyoruz. Bu şekilde tam sos haline gelmiş olacak. Bu arada artık makarnayı da kaynatmaya başlayalım. Normalde kaynayan suya atılan makarnanın haşlanma süresi 7 dk olmalı. Al dente tabiri kullanılır. Yani az pişmiş ya da dişe gelen anlamına gelmektedir. İtalyanların çok kullandığı bir tabirdir. Ama bizim kültürümüzde genellikle çiğ olarak hissedildiği için biz 10-12 dk kaynatırız. Tercih burada size kalmış. Makarnayı haşladık ve süzdürdük. Soğutma işlemi yapmadan direk sosun içerisine atıyoruz ve harmanlıyoruz. Napoliten makarna hazır. Bu aşamada isterseniz permasan peyniri eşliğinde tüketebilirsiniz. Gördüğünüz gibi çok basit bir tarif. Bu sosu aynı bu şekilde farklı yemeklerle de kombine edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bezelyeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bezelyeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Glutensiz Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Güncel

Burgu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Körili Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Körili Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna

Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kıymalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Besin Değeri?

Makarna Besin Değeri?

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çorbası Tarifi ve Malzemeleri