Labne Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri
19 Haziran 2024

Labne Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Labne peynirli makarna, makarna çeşitleri arasında sıra dışı olmasıyla, bol malzemeli ve farklı tadıyla bilinmektedir. Özellikle gençler tarafından oldukça sevilerek ve beğenilerek tüketilen makarna çeşitleri arasında en üst sıralarda yer almaktadır. Sağlığa faydalıdır. Üstelik doyurucu ve besleyici özelliğe sahiptir. Bol peynirli olması nedeniyle lezzeti çok daha belirgindir. Makarnanın sade tadından uzak harika bir tada sahiptir. Labne peynirli makarna içerdiği malzemeler ile makarnaya çok farklı ve ayrıcalıklı bir tat kazandırmıştır. Ayrıca besin değeri yüksek bir yemektir. Herkes tarafından sevilerek yenen labne peynirli makarna sofralarda daha sık yer alması gereken bir yemek çeşididir. Pratik ve kolay yapımı sayesinde zaman kaybına neden olmaz. Siz de sofraların en klasik yemeklerinden olan makarnaya farklı bir lezzet, farklı bir görünüm kazandırarak sunum yapmak istiyorsanız labne peynirli makarnayı tercih edebilirsiniz. İşte labne peynirli makarna tarifi. Mutlaka denemelisiniz.

Labne Peynirli Makarna İçin Gerekli Malzemeler
  • Yarım paket makarna
  • 1 kutu labne peynir
  • 6 tane mantar
  • 2 tane orta boy domates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 diş sarımsak (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • Bir tutam taze fesleğen (isteğe bağlı)

Labne Peynirli Makarna Nasıl Yapılır?

Bir tencere içerisine bir miktar su koyun ve içine biraz tuz atın. Ocağın altını açarak suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra makarnayı suyun içine ekleyin ve karıştırın. Makarnanın pişme süresince ara ara karıştırarak birbirine yapışmasını veya tencerenin dibine yapışmasını engelleyebilirsiniz. Makarna haşlanırken siz de ocağın ayrı bir gözüne bir tava koyarak altını yakın. Tereyağını tava içerisinde eritin. Bir yandan da mantarları bol su ile yıkayıp halka şeklinde doğrayın. Mantarlar doğrandıktan sonra tereyağına eklenir. Tavanın kapağını kapatın ve ocağın altını kısık bir dereceye getirin. Mantar suyunu bırakınca domateslerin kabuğunu soyarak mantarların içerisine doğrayın ve tekrar tavanın kapağını kapatın. Kısık ateşte 5-6 dakika pişen tereyağı, mantar ve domates karışımının üzerine labne peynirini ilave edin ve karıştırın. Peynir eriyince ocağın altını kapatın. Bu arada haşlanan makarnanın da altını kapatın ve suyun içinde bekletmeden suyunu hemen süzün. Tencere içerisinde süzülmüş makarna içerisine yapılan sosu ilave edin ve karıştırın. Ocağın altını açarak makarna ve sosun biraz beraber ateşte kalmasını sağlayın. Ara ara karıştırarak 4 dakika kadar makarnayı pişirin ve ocağın altını kapatın. Artık labne peynirli makarna hazır. Tabaklara alıp servis yapabilirsiniz.

Ekstra İpuçları ve Servis Önerileri
  • Labne peynirli makarnayı daha da lezzetlendirmek için üzerine rendelenmiş parmesan peyniri serpebilirsiniz.
  • Yanında taze yeşil salata ile servis yaparak yemeğinizi daha dengeli hale getirebilirsiniz.
  • Makarnayı pişirirken suya biraz zeytinyağı eklemek, makarnaların yapışmasını engelleyebilir.
  • Labne peynirli makarnayı daha renkli hale getirmek için içine doğranmış kırmızı biber veya bezelye ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Makarna Süslemesi Nasıl Yapılır?

Makarna Süslemesi Nasıl Yapılır?

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

Sosisli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sosisli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuklu Makarna

Tavuklu Makarna

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri