Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Ispanaklı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ispanaklı makarna, beşamel sosla hazırlayacağımız lezzetli bir makarna tarifidir. Bu makarnamızı fırında da pişireceğimiz için, her zaman yaptığımız gibi, süzdükten sonra soğuk suya tutmamazlık yapmıyoruz. Bunu mutlaka soğuk suya tutmalısınız. Çünkü makarna fırında da pişeceğinden, çok lapa gibi olabilir. Çünkü siz hazırlayana kadar pişmeye devam eder. Makarna ıspanakla çok iyi uyum sağlayan bir besin. Üstelik besleyici değeri de daha fazla olmaktadır. Hazırladınız makarnayı başlı başına ana yemek gibi bile tüketebilirsiniz. Makarnayı her zamanki gibi bol suyun içinde haşlıyoruz. Tuzunu su kaynadıktan sonra atıp, eritiyoruz. Bunlara dikkat ettiğimiz sürece lezzetli bir makarna hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz ıspanaklı makarnamızı birlikte hazırlamaya başlayalım.

Ispanaklı makarna için gerekli malzemeler
  • 1 paket kalın çubuk makarna (500 gram)
  • 1 kg ıspanak
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı margarin ya da tereyağı
  • 250 gram kaşar peyniri
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yeteri kadar karabiber, kırmızı pul biber ve tuz
Beşamel sos için gerekli malzemeler
  • 125 gram margarin ya da tereyağı
  • 1 su bardağı un
  • 3,5 su bardağı süt
Ispanaklı makarna nasıl yapılır?

Makarnayı haşlayacağınız geniş bir tencerenin içine yeteri kadar su koyarak ocağın üzerine koyun. İçine sıvı yağ ilave edin. Tuzunu hemen atmayın. Su kaynadıktan sonra suyun içine tuzu atarak eritin. Ardından kalın çubuk makarnaları hiç kırmadan içine atın. Makarnalar 10-12 dakika kadar haşlansın. Daha sonra süzerek, soğuk suya tutun. Bunları derin bir kabın içine alın. Bu arada ıspanakları ayıklayıp yıkayın. Bunları kalın şekilde doğrayın. Bir tencereye margarini ya da tereyağını koyarak eritin. İçine yemeklik ince doğradığınız kuru soğanları atın. Bunları ıspanaklarla birlikte 10 dakika kadar kavurun. İçine tuzu ve baharatları da yeterince atın. Şimdi beşamel sosu hazırlayalım. Bir tencerenin içinde yine margarin ya da tereyağını eritin. İçine unu koyarak biraz kavurun. Unun kokusu biraz çıksın. İçine sütü ilave edin. Bu arada devamlı olarak karıştırın. Arzu ederseniz içine biraz tuz ve karabiber ilave edebilirsiniz. Sosunuz muhallebi gibi olduğunda ocaktan indirebilirsiniz. Makarnayı koyduğunuz derin kabın içinde, kavurmuş olduğunuz ıspanaklı harcı makarnalarla karıştırın. Daha sonra beşamel sosu ilave ederek, bunu da karıştırın. Daha sonra uygun boyda bir borcamın içine makarna karışımını dökebilirsiniz. Üstünü düzelterek, rendelediğiniz kaşar peynirini serpiştirin. Bunu daha önceden 180-200 derecede ısıttığınız fırına atın. Makarnanın üzeri iyice kızarana kadar fırında tutun. Fırından çıkardığınız ıspanaklı makarnayı, sıcakken börek keser gibi kare dilimlere ayırın. Bunları servis tabaklarına alarak, üzerlerine biraz karabiber serpiştirin. Artık ıspanaklı makarna konuklarınızla buluşmak üzere hazır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kuskus Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Burgu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sahurda Makarna Yenir mi?

Sahurda Makarna Yenir mi?

Domatesli Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Napoliten Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Garnitürlü Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Garnitürlü Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tavuk Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri