Bülbül Yuvası Bülbül yuvası tatlısı, doyumsuz lezzeti ve göz alıcı görselliği ile davet sofralarınızı şenlendirerek arkadaşlarınız ve dostlarınız arasında sizi gururlandıracak özellikte olan şerbetli tatlılar arasındadır. Bülbül Yuvasının Malzemeleri
Bülbül Yuvası Tatlısının Üzeri İçin
Bülbül Yuvası Tatlısının Şerbeti İçin
Bülbül Yuvası Nasıl Yapılır? Bülbül yuvası tatlısının yapımına hamurunu hazırlayarak başlayın. Bunun için yoğurma kabınıza oda ısısında yumuşatılmış 1 paket margarini alıp elinizle iyice yumuşatın. Ardından üzerine 1 adet yumurtanın tamamını ve 2. yumurtanın sadece beyazını ekleyin. Margarin ve yumurtayı iyice karıştırdıktan sonra üzerine yoğurt, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyerek karışımı homojen hale getirin. Ardından unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın ve hamur kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurun. Hamuru toparladıktan sonra un serpilmiş tezgah üzerinde merdane yardımıyla yaklaşık 1,15 cm kalınlığında açın. Açılan hamurun tamamını önce bir su bardağı yardımıyla yuvarlak şekillerde kesin. Kesilen yuvarlakların yarısını çay bardağı ile ortalarından keserek halkalar oluşturun. Büyük yuvarlakların üzerine 3-4 tane fındık yerleştirin ve çay bardağıyla kesilen halkaları büyük yuvarlakların üzerine fındıklar görünecek şekilde hafifçe bastırarak yerleştirin. Tüm hamurlar bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve hazırladığınız bülbül yuvalarını yağlanmış bir tepsiye yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Şerbeti hazırlamak için bir tencereye 4 su bardağı toz şeker ve 4 su bardağı su ekleyerek kaynatın. Şerbet kaynadıktan sonra kısık ateşte 10-15 dakika daha kaynatın ve limon suyunu ekleyerek birkaç taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Fırından çıkan bülbül yuvaları hafif ılıdıktan sonra üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün. Üzerine bir tepsi kapatarak tatlıların şerbeti çekmesi için 3-4 saat bekletin ve servise sunun. Afiyet olsun. |