Tagliatelle Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Tagliatelle Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tagliatelle Makarna, Tagliatelle yaklaşık 5 mm genişliğinde kesilmiş olan ince hamur şeritlerinden elden edilen bir makarna türüdür. Fettucine cinsine benzerdir. Fettucine cinsi makarna ile arasındaki fark genişliktir. Tagliatelle'nin ayrıca çok romantik bir hikayesi vardır. Efsaneye göre tagliatelle ismi usta bir aşçı tarafından konulmuştur. Aşçının, Alfonso d'Este ile evliliğine ithafen Lucrezia Borgia'nın saçlarından esinlenmiştir. Tüm dünyada oldukça popüler olan makarna ülkemize İtalya'dan gelmiştir. En çok makarna çeşidine ve soslarına sahip olan ülke İtalya'dır. Tagliatelle de bir İitalyan makarnasıdır. Türk mutfaklarında ana yemek olarak sunulan makarna İtalyan mutfaklarında ana yemek öncesi başlangıç olarak sunulur. Ayrıca tagliatelle yumurtalı bir makarna olduğu için kremalı soslarla hazırlanması lezzetine lezzet katar. Tagliatelle genellikle etli, balıklı ve sebzeli soslar ile hazırlanır. Oldukça kısa sürede hazırlanır. İçerisinde tavuk bulunmasından dolayı tam bir protein deposudur.

Tagliatelle Makarna İçin Gerekli Malzemeleri
  • 1 paket tagliatelle makarna
  • 1 litre su
  • Tuz
İç Malzemeler için
  • 300 gram kemiksiz tavuk
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 paket hazır krema
  • 1 çay bardağı süt
  • 4-5 dilim tavuk jambon
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 2-3 adet çarliston biber
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2-3 yaprak fesleğen
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için
  • Parmesan peyniri
Tagliatelle Makarna Nasıl Yapılır?

Tagliatelle makarna tarifine öncelikli olarak iç malzemelerin hazırlanması ile başlanır. Bunun için tavuklar yıkanarak jülyen adı verilen ince şeritler halinde doğranır. Kırmızı ve çarliston biberlerin baş kısımları kesilerek tohumları ayıklanır. Biberler enlemesine ortadan ikiye kesiler tavuklarda olduğu gibi ince jülyen şekilde doğranır. Tavuk jambonlar da aynı şekilde doğranır. Kuru soğanların kabukları soyulur ve rende ile rendelenir. Rendelenen soğanlar avuç içinde sıkılarak fazla suları alınır. Genişçe bir tavaya zeytinyağı eklenerek ocağa alınır. Yağ kızdıktan sonra içerisine tavuklar ilave edilir. Tavuklar renk değiştirince soğanlar eklenir. Tavuk pişmeye yakın kırmızı ve çarliston biberler eklenir. Biberlerin diriliklerini kaybetmemesine özen gösterilmelidir. Biberlerden sonra tavaya jambonlar da eklenerek 1-2 dakika tüm malzemeler iyice kavrulur. Son olarak krema ve süt ilave edilerek tavanın kapağı kapatılır. Sos yaklaşık 5-6 dakika kaynadıktan sonra tava ocaktan alınır. Sosu ocaktan alamaya yakın içerisine fesleğen yaprakları da eklenmelidir. Diğer bir yandan makarna haşlanır. Geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 5-6 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Fakat kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi makarnaların tüm vitamininin kaybolmasını neden olur. Makarna tenceresine biraz zeytinyağı eklenerek makarnalar yağı çekene kadar 1-2 dakika kadar kavrulur. Hazırlanan makarnalar kremalı sos ile buluşturularak iyice karıştırılır. Sosla karıştırma işleme makarnalar sıcakken yapılmalıdır. Bu sayede makarnalar sosu daha güzel çeker. Servis tabağına alınan makarnaların üzerine parmesan peyniri serpilerek sunum yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Makarnanın Zararları Nelerdir?

İlginizi Çekebilir

Makarna Kilo Yapar mı?

Makarna Kilo Yapar mı?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Patlıcanlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patlıcanlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Patatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çeşitleri Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Çeşitleri Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Labne Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Labne Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sahurda Makarna Yenir mi?

Sahurda Makarna Yenir mi?

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sebzeli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kavurma Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Evde Makarna Nasıl Yapılır?

Makarna Kaç Dakikada Pişer?

Makarna Kaç Dakikada Pişer?

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Hamuru Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğenli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fesleğenli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Makarna Kaç Kalori?dir?

Yoğurtlu Makarna Kaç Kalori?dir?

İtalyan Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

İtalyan Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

Makarna Haşlaması Nasıl Yapılır?

Makarna Haşlaması Nasıl Yapılır?

Beşamel Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Beşamel Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bardakta Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sulu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sade Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sade Makarna Tarifi ve Malzemeleri