Cevizli Makarna Tarifi ve Malzemeleri
21 Haziran 2024

Cevizli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli makarna tarifi, diğer makarna tariflerinden biraz farklıdır. Ancak oldukça besleyici, doyurucu ve lezzetlidir. Bu tarifi çocuklarınıza sık sık yapmalısınız çünkü içeriğinde bulunan ceviz, çocukların büyüme ve gelişimi açısından oldukça önemlidir. İçerdiği omega-3 yağ asitlerinin faydaları saymakla bitmez ve özellikle beyin gelişimi açısından zengin bir besin kaynağıdır. Makarna hakkında yanlış bir inanış olan "makarna şişmanlatır" ifadesi de doğru değildir. İyi kalite irmik unundan yapılan makarnalar, sağlıklı bir karbonhidrat kaynağıdır. Çeşitli damak zevklerine hitap eden bu tarif, düşük kalorili ve lifli yapısı sayesinde kilo vermeye de yardımcı olabilir.

Cevizli makarna farklı yörelere göre değişiklik gösterebilir. Sadece makarna ile değil, ev yapımı erişte ile de muhteşem bir lezzet elde edebilirsiniz. Sizleri daha fazla bekletmeden bu muhteşem tarifi paylaşalım.

Cevizli Makarna İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 küçük kalıp beyaz peynir (tulum peyniri tercih edilir)
  • 1 çay bardağı ceviz içi veya fındık içi
  • Tereyağı
  • Biraz tuz
  • Biraz kırmızı biber

Cevizli Makarna Nasıl Yapılır?

Öncelikle orta boy bir tencere alıp yarısından fazlasını su ile doldurun. Ocağın üzerine koyup altını açın. Su kaynadıktan sonra içine biraz tuz ve birkaç damla zeytinyağı ekleyin. Bu işlem makarnaların yapışmasını önleyecektir. Su kaynadıktan sonra makarnayı içine dökün ve karıştırın. Arada bir karıştırmayı unutmayın çünkü eğer karıştırmazsanız makarnalarınız birbirine yapışabilir. Pişerken makarnalar suyunu çekerse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz. Makarnaları paketin üzerindeki pişirme talimatına göre pişirin. Yaklaşık olarak 8-10 dakika kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. Makarnaların piştiğini anlamak için tadına bakarak kontrol edebilirsiniz.

Makarnalar piştikten sonra bir süzgeç yardımıyla sularını süzün ve soğuk suya tutarak biraz karıştırın. Haşlama tencerenize bir su tutun ve içine tereyağını ekleyip eritin. Süzdüğünüz makarnayı eriyen tereyağının içine koyup karıştırın. Tuzunu da kontrol etmeyi unutmayın. İçine atacağınız peynirin de tuzunu hesaba katıp ona göre tuz ekleyin. Cevizi robottan iri bir şekilde çekin. Tulum peynirini ile karıştırıp makarnanıza servis anında karıştırın. İsterseniz yanında da servis yapabilirsiniz. Biraz kırmızı biber ile de makarnayı renklendirin. Cevizli makarna tarifiniz hazır. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Mantarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Nasıl Pişirilir

Makarna Nasıl Pişirilir

Makarna Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Pastası Tarifi ve Malzemeleri

Sade Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sade Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Peynir Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Makarnanın Zararları Nelerdir?

Güncel

Köfteli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Köfteli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kaşarlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Ev Makarnası Tarifi ve Malzemeleri

Ev Makarnası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kilo Yapar mı?

Makarna Kilo Yapar mı?

Sucuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Sucuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri