Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pesto Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Pesto soslu makarna, İtalyan mutfaklarından sofralarınıza gelen pesto soslu makarna damak zevkimize uygun bir lezzettir. Spagettiden daha yassı bir makarna çeşidi olan linguine makarna çeşidi ile hazırlanır. Siz bu makarna çeşidine yakın olan Spagettiden de hazırlayabilirsiniz. Marketlerde günümüzde pesto sos hazır olarak bulunuyor. Satın alıp kullanabilirsiniz. Ancak biz bu pesto soslu makarna tarifinde size pesto sos tarifinde vereceğiz. Sizde Dünya mutfağından bu lezzeti öğrenip sizde makarna tariflerinize bir yenisini ekleyebilirsiniz. Sevdiklerinize ikram edeceğiniz pesto soslu makarna tarifi yapım aşamalarını dikkatlice takip ederek sonuca ulaşabilirsiniz. Şimdi yapım aşamasına geçelim,

Pesto soslu makarna için gerekli malzemeler
  • 1 paket makarna,
  • 50 gram taze fesleğen,
  • 100 gram parmesan peynir,
  • 15 gram çam fıstığı,
  • Zeytinyağı,
  • 1 diş sarımsak,
  • 2 adet fesleğen yaprağı,
  • Kaya tuzu ve su.
Pesto soslu makarna nasıl yapılır?

Geniş bir tencere içerisine bol miktarda su koyun ve ocağa alıp kaynatın. İçerisine bir tatlı kaşığı kadar kaya tuzu koyun. Kaynamaya başlayan suyun içerisine makarnayı ekleyip karıştırın makarna dişe dokunur ve yapışmaz bir hal alıncaya kadar 8-10 dakika kadar haşlayın. Hoşlanan makarna suyundan 1 su bardağı kadar ayırın ve makarnayı bir süzgeç yardımı ile süzün. Şimdi pesto sosun yapılışına geçebiliriz. Pesto sos yapımında kullanmak üzere seçeceğiniz fesleğen yapraklarının taze ve kuru olması çok önemlidir. Fesleğen yapraklarını sap kısımlarından tek tek ayırın. Bol suda yıkadığınız fesleğen yapraklarını süzdükten sonra kâğıt yardımıyla tamamen kuruladığınızdan emin olun. İçerisine permasan peyniri ve sarımsağı ekleyin. Çam fıstığı ile bütün malzemeyi havanda döverek hazırlayabilir veya mutfak robotunda pürüzsüz hale gelene kadar karıştırabilirsiniz. Pürüzsüz hale geldikten sonra zeytinyağını azar azar ekledikten sonra kıvam alana kadar karıştırın. İçerisine makarna suyundan ayırdığınız suyu ilave edin ve karıştırın. Hazırladığınız sosu makarna ile harmanlayın. Parmesan peynirinin içerisinde bir miktar tuz bulunduğundan ek olarak tuz ilave etmeye gerek yoktur. Servis tabağına akıp üzerini defne yaprağı ile süsleyin. Pesto soslu makarna servise hazır afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Kremalı Mantarlı Tavuklu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Kremalı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Alfredo Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Alfredo Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Süzmeden Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Domatesli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Körili Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Körili Makarna Sosları Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Yıldız Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Yıldız Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Bir Tabak Makarna Kaç Kalori?dir?

Bir Tabak Makarna Kaç Kalori?dir?

Japon Makarnası Tarifi ve Malzemeleri

Japon Makarnası Tarifi ve Malzemeleri

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Yoğurtlu Makarnanın Yanına Ne Gider?

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Tereyağlı Makarna Tarifi ve Malzemeleri

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

Makarna Protein Değerleri

Makarna Protein Değerleri