Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri
24 Haziran 2024

Makarna Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salatası

Makarna, çeşitli şekillerde tüketilebilen çok yönlü bir gıdadır. İster ana yemek olarak bilindik tarifiyle makarna yemeği, ister çorba içerisinde kullanılabilir. Makarna salatası da bu çeşitlerden biridir. Çay saatlerinde ve kabul günlerinde sıkça tercih edilen bu salata, değişik soslu makarnalardan sonra en çok tercih edilen tüketim şeklidir. Aynı zamanda akşam yemeklerinde ara sıcak olarak da sunulabilir. Genellikle soğuk olarak tüketilir ve hemen hemen her evin mutfağında bulunur. Makarna, yoğurt ve içindeki sebzelerle vitamin değerleri kat kat artırılmış olur. Bu sebeple oldukça doyurucu bir salatadır. Hazırlaması oldukça kolay olup, pişirme ve hazırlama süresi yaklaşık olarak 15-20 dakika kadar sürer. Makarna haşlanırken diğer malzemeler hazırlandığı için çok fazla zaman almaz. Salata içerisine kullanılan malzemeler, çoğu marketlerden kolaylıkla temin edilebilir.

Makarna Salatası İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 paket makarna
  • 1 litre su
  • Tuz
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

İç Malzemeler

  • 2 adet havuç
  • 7-8 adet kornişon turşu
  • Yarım demet maydanoz
  • 5-6 tane yeşil zeytin turşusu
  • Yarım demet dereotu
  • 1 küçük kutu konserve bezelye
  • 1 kutu mısır konservesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Sosu İçin

  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 yemek kaşığı mayonez
  • 2 su bardağı yoğurt
  • Tuz

Makarna Salatası Nasıl Yapılır?

Makarna salatası tarifi için öncelikli olarak makarnalar haşlanmalıdır. Geniş bir tencere içerisine yaklaşık 1 litre su ve yeterli miktarda tuz konularak tencere ocağa alınır. Su kaynadıktan sonra içerisine makarnalar ilave edilir. Makarnaların yaklaşık 5-6 dakika pişirilmesi yeterlidir. Haşlanan makarna süzgeç yardımıyla süzülür. Ancak kesinlikle soğuk sudan geçirilmez. Soğuk sudan geçirme işlemi, makarnaların tüm vitaminlerinin kaybolmasına neden olur. Süzülen makarnalar biraz zeytinyağı ile karıştırılarak soğuması için bir kenarda bekletilir. O esnada iç malzemelerin hazırlığı yapılır. Bunun için derin bir karıştırma kabı kullanılabilir. Havuçların kabukları soyulur ve rendenin ince tarafıyla rendelenir. Maydanoz ve dereotu saplarından ayıklanıp iyice yıkanır ve ince ince kıyılır. Kornişon turşuların sap kısımları kesilerek küp küp doğranır. Yeşil zeytinler halka şeklinde doğranır. Hazırlanan tüm malzemeler karıştırma kabına alınır. Konserve bezelye ve konserve mısır süzgeçten geçirilerek karıştırma kabına alınır. Üzerine biraz zeytinyağı ilave edilerek iç harç kaşık yardımıyla karıştırılır. Diğer bir yandan sarımsakların kabukları soyularak biraz tuz ile havanda ezilir. Ayrı bir kâsede yoğurt ve mayonez ile iyice karıştırılır. Hazırlanan sos, iç malzemelerin bulunduğu kaba ilave edilir. Haşlanan makarnalar da karıştırma kabına eklenerek tüm malzemeler özleşene kadar karıştırılır. Bu esnada makarnaların ezilmemesine dikkat edilmelidir. Hazırlanan makarna salatası üzeri streçlenerek soğuması için buzdolabına kaldırılır. Yaklaşık 1-2 saat buzdolabında bekletilmesinde fayda vardır. Buzdolabından çıkarılan makarna salatası küçük kaselere konularak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Makarna Besin Değeri?

Makarna Besin Değeri?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

1 Porsiyon Makarna Kaç Kalori?dir?

Makarna Salata Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Salata Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Krema Soslu Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tarifi ve Malzemeleri

Bülbül Yuvası Tarifi ve Malzemeleri

Makarna Kaç Dakikada Pişer?

Makarna Kaç Dakikada Pişer?

Güncel

Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Makarna Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Makarna Tarifleri ve Malzemeleri

Makarna Tarifleri ve Malzemeleri